Sankcijas europiečiams Kinija įvedė kilus ginčui su Europos Sąjunga dėl Pekino elgesio su uigūrais.

„Olandų vyriausybė iškvietė ambasadorių dėl Kinijos [sprendimo] įtraukti Sjoerdą Sjoerdsmą į [asmenų, kuriems taikomos sankcijos], sąrašą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nyderlandų užsienio reikalų ministerijos atstovas, paminėdamas centro kairės partijos D66 parlamentarą.

Nyderlandų užsienio reikalų ministras Stefas Blokas po susitikimo Briuselyje su savo kolegomis turėtų pateikti daugiau detalių, sakė atstovas.

Anksčiau pirmadienį per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą buvo pritarta sankcijoms keturiems Kinijos pareigūnams dėl griežtų priemonių prieš uigūrus vakariniame Sindziango regione.

Kinija iškart sureagavo paskelbdama sankcijas 10 europiečių, įskaitant politikus, mokslininkus ir penkis europarlamentarus, taip pat keturiems juridiniams asmenims.

„Kol Kinija vykdo uigūrų genocidą, aš netylėsiu“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė S. Sjoerdsma.

„Šios sankcijos yra įrodymas, kad Kinija pasiduoda spaudimui iš išorės. Tikiuosi, kad mano kolegos Europoje pasinaudos šia akimirka ir taip pat pareikš savo poziciją“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)