„Balandžio 10-ąją EVA ekspertų grupė atvyksta susipažinti [ir] patikrinti mūsų šalyje vykdytų klinikinių bandymų“, – per televizijos transliuotą pasitarimą dėl vakcinų gamybos, kuriam pirmininkavo prezidentas Vladimiras Putinas, sakė M. Muraška.

Sausio 29 dieną Rusija kreipėsi į EVA su prašymu įregistruoti „Sputnik V“ Europos Sąjungoje.

Šį mėnesį Amsterdame įsikūrusi EVA pradėjo „Sputnik V“ tęstinę peržiūrą – tai yra svarbus žingsnis norint patvirtinti šį pirmą ne Vakarų valstybėje sukurtą preparatą vartojimui 27 valstybių bloko teritorijoje.

M. Muraška pažymėjo, kad jau gaunami duomenys apie „Sputnik V“ veiksmingumą ir toleravimą. „Pavyzdžiui, iš Argentinos jau gautos pakankamai detalios ataskaitos“, – sakė jis.

Šiuo metu vakciną „Sputnik V“ leista ekstremaliomis sąlygomis naudoti 55 šalyse.

„Sputnik V“ buvo įregistruota pernai rugpjūtį, neprasidėjus plataus masto klinikiniams bandymams, todėl daugeliui ekspertų kilo abejonių dėl preparato patikimumo.

Tačiau autoritetingas medicinos žurnalas „The Lancet“ vėliau paskelbė tyrimų rezultatus, rodančius, kad ši vakcina yra saugi ir kad jos veiksmingumas viršija 90 procentų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)