„Ginkluoti vyrai atvažiavo motociklais ir šaudė į visa, kas juda. Jie atakavo Intazajeną, Bakoaratą, Vistaną ir aplinkinius rajonus“, – sakė vienas vietos pareigūnas.

Pasak jo, per šiuos sekmadienio išpuolius žuvo mažiausiai 40 žmonių.

Vienas saugumo šaltinis patvirtino atakas ir sakė, kad, preliminariais duomenimis, žuvo 60 žmonių.

Minėti trys kaimai yra Tahvos regione, esančiame greta Tilaberio regiono, netoli „trijų sienų rajono“, kur susieina Nigerio, Burkina Faso ir Malio sienos.

Nigeris, kuris pagal Jungtinių Tautų sudarytą 189 valstybių išsivystymo sąrašą yra neturtingiausia pasaulio šalis, taip pat kovoja su džihadistų sukilimais, išplitusiais iš Malio ir Nigerijos.

Žuvo šimtai žmonių, beveik pusė milijono gyventojų turėjo palikti namus, padaryta didžiulė žala.

Kovo 15 dieną 66 žmonės žuvo Tilaberio regione įtariamiems džihadistams užpuolus autobusą, kuriuo žmonės važiavo iš turgaus Banibangu, ir vieną kaimą, kur taip pat buvo padegti grūdų aruodai.

Sausio 2 dieną 100 žmonių žuvo per dviejų kaimų Tilaberio regiono Mangaizo rajone užpuolimą.

Šios žudynės, vienos didžiausių per Nigerio istoriją, buvo įvykdytos tarp dviejų prezidento rinkimų ratų.

2019-ųjų gruodį 71 Nigerio karys žuvo per ataką Inatese, o 2020-ųjų sausį 89 kariai žuvo per jų bazės Šinegodare užpuolimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)