„Šį sekmadienį mus, Araukitos gyventojus, pažadino Venesuelos oro pajėgų sukelti sprogimai“, kurie tęsėsi visą popietę, sakė jis vietos žurnalistams ir pridėjo, kad per susirėmimą žuvo arba buvo sužeisti „nemažas skaičius“ žmonių.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro per nacionalinę televiziją sakė, kad kariuomenė susirėmė su ginkluota grupuote iš Kolumbijos, tačiau nepateikė daugiau detalių.

Tačiau vienas iš savo šalies pasitraukęs Venesuelos generolas naujienų agentūrai AFP sakė, kad kariuomenė puolė buvusios Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų (FARC) grupuotės disidentų stovyklą.

Vasarį Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque apkaltino Venesuelą „saugant“ likusius FARC kovotojus.

Šie kovotojai disidentai atsiribojo nuo 2016-aisias pasirašytos Kolumbijos taikos sutarties, kuri nutraukė pusę šimtmečio trukusį pilietinį karą ir atvedė prie kitais metais įvykusio FARC nusiginklavimo.

Prezidentas N. Maduro yra sakęs, kad jo šalis „atsakys jėga“, jei naujosios elitinės Kolumbijos pajėgos, kovojančios su sukilėliais, „drįstų pažeisti Venesuelos suverenitetą“.

Dėl kovų su ginkluotais sukilėliais Kolumbijoje, kurios tęsiasi nuo praeito amžiaus 7-o dešimtmečio daugiau nei 9 mln. žmonių žuvo, dingo ar buvo priversti palikti namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)