Rusijos valstybinė televizija dažnai transliuoja įvairius V. Putino užsiėmimus lauke, taip palaikant sveiko, stipraus ir energingo lyderio, kuris šalį dar galės valdyti daugybę metų, įvaizdį.

Kremliaus išplatintame vaizdo įraše, nufilmuotame visureigio viduje, matyti vairuojantis V. Putinas, transporto priemonę varantis sniegu nuklotu keliu, vingiuojančiu per tankų beržyną.

Vėliau V. Putinas ir S. Šoigu vaizduojami klampojantys po kelius siekiantį sniegą, apžiūrinėjantys sunykusį mišką ir atsargiai einantys per virvinį tiltą, nutiestą virš užšalusios upės.

Rusijos žiniasklaida šį įvykį pavertė svarbiausia dienos naujiena, rašo meduza.io. Štai tik keletas antraščių:

„Cargrad“: „Tokio Putino dar nematėte: retus kadrus paviešino Kremliaus įvykius nušviečiantys žurnalistai“
„Rossijskij Dialog“: „Putinas taigoje šokinėjo iš visureigio, o Bidenas klupinėjo ant trapo“
Moskva.ru: „Metalinis puodelis, veltiniai ir tamsios smėlio spalvos drabužiai: Putinas įvedė 2021-ųjų iškylų atributikos ir aprangos spalvos madą“
News.ru: „Pavasario taigoje kvapas: kaip Putinas ir Šoigu ilsisi Sibire“
„Bloknot“: „Kremlius parodė, kaip Putinas ir Šoigu visureigiu važinėjo po taigą“
„Nevskije novosti“: „Asmeninio vairuotojo nereikia: stilingai apsirengęs Putinas visureigiu pavėžino Šoigu po snieguotą taigą“

Kostiumų kaina

Televizijos kanalui „Dožd“ pavyko parduotuvėse aptikti medžioklinių kostiumų, panašių į tuos, kuriuos vilkėjo prezidentas, ir išsiaiškinti jų kainą.

Žalsvos spalvos kostiumą, panašų į vilkėtą prezidento, galima rasti kompanijos „Carinthia“ internetinėje parduotuvėje. „G-Loft Loden Parka“ striukė kainuoja 40,2 tūkst. rublių (apie 456 eurus), kelnės – dar 28,2 tūkst. rublių (maždaug 320 eurų).

„G-Loft Loden Parka“ striukė išsiskiria nusegamu gobtuvu, saugančiu nuo vėjo, ir patogiai reguliuojamu juosmeniu. Itin svarbi detalė, padėsianti palaikyti šilumą šaltu oru, yra specialūs riešų pašiltinimai. „Carinthia“ kompanijos striukė „G-Loft Loden Parka“ suteikia galimybę judėti tyliai, o medžioklės metu tai yra labai svarbu. Be to, striukė užtikrina apsaugą nuo šalčio, vėjo ir sniego“, – rašoma gamintojo svetainėje.

V. Putinas vilkėjo dar vieną medžioklinį kostiumą – rudos spalvos, iš avikailio. Panašų kostiumą „Dožd“ aptiko Sankt Peterburge esančios įstaigos, pavadintos „Odos ir kailių dirbtuvės“, internetiniame puslapyje. Striukės ir kelnių kaina nenurodoma – drabužiai gaminami pagal užsakymą.

Sprendžiant iš komentarų socialiniame tinkle „VKontakte“ esančioje šių dirbtuvių grupėje, tokio kostiumo pasiuvimas kainuoja apie 50 tūkst. rublių (maždaug 570 eurų), o bendra apdaro kaina, įskaitant ir medžiagas, yra apie 70 tūkst. rublių (maždaug 795 eurai).

„Dožd“ taip pat pavyko atrasti vikšrinį visureigį transporterį, kuriuo, važinėjosi V. Putinas ir S. Šoigu. Švediško vikšrinio visureigio transporterio Hagglunds BV-206“ VIP versijos kaina – nuo keturių iki septynių milijonų rublių (maždaug nuo 45 iki 80 tūkst. eurų).

Taigoje prezidentas ir gynybos ministras praleido keletą dienų. Jiedu važinėjosi vikšriniais visureigiais transporteriais ir vaikštinėjo po mišką. S. Šoigu V. Putinui aprodė savo dirbtuves, kuriose gamina dirbinius iš medžio.

Atidžiai prezidento apdarus stebinti žiniasklaida rašė, kad V. Putino stilistai paprastai visada nuo valstybės vadovo drabužių iš karto pašalina etiketes, kad už jų netyčia neužkliūtų žurnalistų akys.

Prezidentas viešumoje kartais pasirodo apsivilkęs nebrangiais drabužiais. Pavyzdžiui, į Komunarkos ligoninę jis atvyko vilkėdamas gan paprastą kostiumą. Tačiau iš esmės V. Putinas mėgsta žinomus ir nepigius prekės ženklus.

Prieš kelerius metus dėmesio centre buvo atsidūręs keletą tūkstančių eurų kainuojantis jo sportinis kostiumas. Rusijos lyderis taip pat buvo pastebėtas segintis brangių prekės ženklų laikrodžius, kurių kaina siekia šimtus tūkstančių eurų.

Ankstesni veiksmo filmams prilygstantys V. Putino žygiai neapsiėjo be skandalų. Nardydamas Juodojoje jūroje 2011 metais, Rusijos lyderis neva aptiko dvi XV a. menančias amforas. Nepriklausoma Rusijos žiniasklaida iš tokio atradimo tik pasišaipė, nes ant abiejų amforų nebuvo dumblių ar kitų jūros gyvūnijos pėdsakų. Vėliau V. Putino atstovas spaudai pripažino, kad „atradimo“ scena buvo suvaidinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (660)