„Praėjusį pirmadienį IS kovotojai surengė pasalą Malio kariuomenės vilkstinei... ir užpuolė ją įvairiais ginklais“, – per savo propagandos padalinį „Amaq“ pranešė džihadistai.

Kovo 15 dieną dešimtys motociklais ir pikapais atvažiavusių užpuolikų šturmavo kariuomenės postą, esantį į pietvakarius nuo Ansongo miesto, netoli sienos su Burkina Fasu ir Nigeriu, tuomet pranešė maliečių kariuomenė.

Brutalus konfliktas Malyje įsiplieskė 2012 metais, kai šalies šiaurėje sukilo radikalūs vietos tuaregai, palaikomi džihadistų.

Prancūzija pasiuntė karių padėti nuslopinti sukilimo, tačiau džihadistai persigrupavo ir 2015 metais išplėtė savo kampaniją į vidurio Malį. Ilgainiui ji pasiekė ir kaimyninius Burkina Fasą bei Nigerį, pakeliui kurstydama etninę įtampą.

Nuo to laiko vien Malyje žuvo tūkstančiai karių ir civilių gyventojų, o dar šimtai tūkstančių žmonių paliko savo namus.

Prancūzija, išgyvenusi virtinę pražūtingų islamo ekstremistų atakų, Sachelio regione, kuriam priklauso Burkina Fasas, Čadas, Malis, Mauritanija ir Nigeris, yra dislokavusi per 5 tūkst. karių, dalyvaujančių kovos su džihadistais operacijoje „Barchanas“ („Barkhane“).

Kovotojai dažnai rengia išpuolius prieš Malio kariuomenę, kuri menkai apginkluota ir prastai finansuojama.