JAV prezidentas Joe Bidenas šią savaitę duodamas interviu amerikiečių televizijai Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino žudiku. Į tai Rusijos lyderis atsakė, kad esą apie žudymus JAV prezidentas tikriausiai kalba „iš savo paties patirties“.

Toks apsižodžiavimas diplomatinius santykius nusmukdė dar labiau. Maskvos ir Vašingtono santykiai jau ir taip buvo pasiekę dugną dėl įtarimų kišimusi į JAV rinkimus ir Kremliaus sprendimo įkalinti opozicijos lyderį Aleksejų Navalną.

Rusijos ambasadorius JAV į Maskvos Šeremetjevo oro uostą parskrido ankstų sekmadienio rytą. Prieš kelionę, dar būdamas Niujorke, diplomatas naujienų agentūroms teigė, kad Maskvoje ketina pasilikti „tiek, kiek reikės“, ir informavo apie kelis suplanuotus susitikimus.

„Rusijos pusė visuomet pabrėžia, kad yra suinteresuota Rusijos ir Amerikos santykių plėtra tiek pat, kiek ir amerikiečiai yra suinteresuoti šiuo klausimu“, – ambasadorių cituoja Rusijos naujienų agentūra TASS.

Rusija, kuri retai kada atšaukia savo ambasadorius, paskutinį kartą pasiuntinį iš JAV iškvietė 1998 metais dėl Vakarų valstybių įvykdyto bombardavimo Irake.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)