Tai penktadienį pranešė Vengrijos naujienų agentūra MTI, remdamasi oficialiais duomenimis.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 549 839, mirusiųjų – 17 841.

Kaip pranešama, Vengrijoje kovą kilo trečioji COVID-19 pandemijos banga. Vyriausybė sugriežtino karantiną iki mėnesio pabaigos. Pradinės mokyklos ir vaikų darželiai uždaryti iki balandžio 7 d. Visos ne maisto prekių parduotuvės nedirbs iki kovo 22 d.

Atnaujinamas „AstraZeneca“ vakcinos naudojimas

Vokietija atnaujina vakcinavimą „AstraZeneca“ vakcina nuo koronaviruso, atsižvelgdama į Europos Sąjungos (ES) reguliavimo institucijų rekomendaciją, kad vakcinos teikiama nauda yra didesnė už riziką.

Europos vaistų agentūra (EMA) ketvirtadienį pareiškė negalinti atmesti ryšio tarp vakcinos ir nedidelio skaičiaus pranešimų apie susidariusius kraujo krešulius, todėl pacientams turėtų būti patarta atkreipti dėmesį į visus įspėjamuosius ženklus.

Šis žingsnis atvėrė kelią daugiau nei keliolikai Europos šalių, kurios pastarąją savaitę sustabdė vakcinos naudojimą, vėl pradėti ją naudoti.

Vokietijos institucijos pranešė, kad du dideli skiepijimo centrai, siūlantys „AstraZeneca“ vakciną Vokietijos sostinės gyventojams, vėl atsidarys penktadienį, o žmonės, kurie turėjo būti paskiepyti šią savaitę, galės gauti skiepus savaitgalį be naujo paskyrimo.

„AstraZeneca“ vakcinos naudojimo sustabdymas dar labiau sulėtino ir taip vangią vakcinavimo Vokietijoje kampaniją. Iki šiol šalyje buvo paskirstyta apie 10 mln. dozių. 8,4 proc. gyventojų jau yra gavę bent vieną dozę, o 3,7 proc. gyventojų – abi dozes.

Vokietijos ligų kontrolės agentūra pranešė apie 17 482 naujai patvirtintus COVID-19 atvejus praėjusią parą ir 226 mirčių atvejus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)