Sveikatos apsaugos ministras Kostadinas Angelovas pranešė, kad nuo kovo 22 dienos šalyje dešimčiai dienų uždaromos mokyklos, darželiai, restoranai, kazino, prekybos centrai, kino teatrai, muziejai, koncertų salės ir baseinai. Draudžiami bet kokie festivaliai ir kiti dideli žmonių susibūrimai, net ir lauke, o sporto renginiai vyks be žiūrovų. Vestuvėse ir kituose privačiuose renginiuose galės dalyvauti iki 15 žmonių.

„Taip, tai sunkus ir politiškai nepopuliarus sprendimas, tačiau jis pagrįstas susirūpinimu dėl sveikatos ir jis teisingas“, – teigė ministras.

Iki šiol Bulgarijos vyriausybė laikėsi liberalesnio požiūrio ir nesiėmė tokių griežtų kovos su virusu priemonių kaip kitos Europos valstybės, bet per pastarąsias 14 dienų šalyje mirčių nuo COVID-19 padaugėjo beveik dvigubai. Bulgarijoje šiuo metu fiksuojamas vienas didžiausių mirtingumo rodiklių Europoje – 18,7 mirčių 100 tūkst. gyventojų.

Iki šios dienos Bulgarijoje infekcijos aukomis tapo 11 715 žmonių, užsikrėtė 291 769.

Šalis, be kita ko, pagal skiepijimo nuo COVID-19 tempą stipriai atsilieka nuo kitų ES valstybių narių. 6,9 mln. gyventojų turinčioje Bulgarijoje bent viena vakcinos doze paskiepyta tik 4,1 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)