Po vasario 1 dieną kariuomenės surengto Aung San Suu Kyi vyriausybę nuvertusio pučo šimtai tūkstančių žmonių išėjo į gatves reikalauti grąžinti demokratinį valdymą. Kariuomenei pradėjus žiauriai malšinti protestus žuvo mažiausiai 200 žmonių.

Kartu su savo politiniais sąjungininkais sulaikytai Nobelio premijos laureatei karinis režimas pareiškė keletą baudžiamųjų kaltinimų, tarp kurių yra kaltinimai dėl neregistruotų nešiojamųjų radijo stotelių laikymo ir dėl koronaviruso pandemijos taikomų suvaržymų pažeidimo,

Trečiadienio vakarą kariškiams pavaldus transliuotojas „Myawady“ parodė vaizdo įrašą, kuriame vienas Mianmaro verslininkas prisipažįsta per keletą metų jai sumokėjęs 550 tūkst. JAV dolerių (apie 461 tūkst. eurų) kyšių.

Pasak verslininko Maung Weiko, pinigus jis davė aukšto rango valdžios pareigūnams, siekdamas naudos savo verslo.

„Aung San Suu Kyi kalta dėl korupcijos ir (valdžia) ruošiasi pateikti jai kaltinimus pagal antikorupcinį įstatymą“, – buvo paskelbta reportažo metu.

Tai jau būtų ne pirmas jai pateiktas kaltinimas korupcija.

Praėjusią savaitę chuntos atstovas paskelbė, kad suimtas vyriausiasis ministras prisipažino jai davęs 600 tūkst. dolerių (beveik 502 tūkst. eurų) grynaisiais pinigais ir daugiau nei 10 kg aukso luitų.

„Šie kaltinimai yra nepagrįsti“, – sakė Aung San Suu Kyi advokatas Khinas Maungas Zawas naujienų agentūrai AFP.

„Aung San Suu Kyi galbūt turi ydų... bet kyšininkavimas ir korupcija nėra jai būdingi“, – sakė jis.

Advokatas pridūrė, jog dauguma Mianmaro žmonių nepatikės šiais kaltinimais.

Tačiau teistumas už kyšininkavimą byloje dėl jos „asmeninių bruožų“ gali jai „neleisti dalyvauti politinėje veikloje“, nurodė teisininkas.

Valstybinis laikraštis ketvirtadienį pranešė, kad vienas labdaros fondas, pavadintas Aung San Suu Kyi motinos vardu, yra įtariamas sumokėjęs ne visus mokesčius už valstybinę žemę, kuria naudojasi. Šiuo metu dėl fondo atliekamas tyrimas.

„Toliau atliekamas išsamus tyrimas dėl Daw Khin Kyi fondo pinigų srautų, išlaidų ir santaupų“, - pranešė laikraštis „The Global New Light of Myanmar“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)