„Mes vienareikšmiškai smerkiame Rusijos įvykdytą laikiną Krymo Autonominės Respublikos ir Sevastopolio miesto okupaciją. Rusijos bandymai ją legitimizuoti nėra ir nebus pripažinti“, – teigia G7 šalys.

„Raginame Rusiją laikytis tarptautinių įsipareigojimų, tarptautinėms stebėsenos organizacijoms užtikrinti prieigą, taip pat nedelsiant paleisti visus, kurie yra neteisėtai sulaikyti“, – skelbia G7 šalys.

Nepaisant pernai suderėtų paliaubų, Rytų Ukrainoje vėl įsiplieskė kovos su Rusijos remiamais separatistais.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusią savaitę paragino surengti viršūnių susitikimą su kitomis ES šalimis ir pasiūlė tiesiogiai susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, taip siekdamas sustabdyti smurtą Rytų Ukrainoje.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant pajėgas ir ginklus separatistams remti, tačiau Maskva šiuos kaltinimus neigia ir tikina, kad naujausius susirėmimus regione išprovokavo Ukrainos pajėgos.

Šią savaitę tarp Maskvos ir Vašingtono tvyrančios įtampos peraugo į diplomatinę krizę, prezidentui Joe Bidenui pasakius, kad V. Putinas „sumokės“ už savo veiksmus. J. Bidenas komentarą išsakė JAV pareigūnams nustačius, kad Rusija mėgino nulemti neseniai vykusių JAV prezidento rinkimų eigą. J. Bidenas taip pat apibūdino V. Putiną, kaip „žudiką“, o tai paskatino Maskvą atšaukti savo ambasadorių JAV konsultacijoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)