42 metų vyras dėl įtariamo bandymo padegti yra sulaikytas nuo kovo 11-osios, sakoma antradienį paskelbtame Berlyno žemės prokuratūros pareiškime. Ambasadą įtariamasis bandė padegti kovo 10-osios rytą.

Įtariamasis veikė „protestuodamas prieš Kinijos vyriausybės politiką mažumų atžvilgiu“, nurodė prokurorai.

Daugiau detalių apie to žmogaus motyvus nepateikiama, bet Kinija sulaukia vis daugiau tarptautinės kritikos dėl elgesio su musulmonų uigūrų mažuma Sindziango regione.

Praėjusią savaitę Berlyno policija pranešė areštavusi įtariamą padegėją, kurį prieš tai sustabdė apsaugininkai, matę, kaip jis svaido Molotovo kokteilius.

Pasak policijos, įtariamasis sviedė padegamuosius kokteilius per ambasados teritorijos Berlyno centre sieną.

„Užtaisai nukrito prie ambasados pastato sienos, o ambasados darbuotojai gesintuvu užgesino liepsnas“, – sakoma policijos pranešime. Jame nurodoma, kad jokie žmonės nenukentėjo.

Teisių gynimo grupės mano, kad mažiausiai milijonas uigūrų ir kitų daugiausia musulmoniškų mažumų atstovų yra kalinami stovyklose Sindziango regione Kinijos šiaurės vakaruose.

Pekinas iš pradžių neigė tokių stovyklų egzistavimą, bet dabar jas vadina profesinio rengimo centrais, skirtais kovai su musulmonų radikalizmo ir separatizmo tendencijomis. Anot oficialiojo Pekino, žmonės šiose įstaigose mokosi savanoriškai ir įgyja geresnes įsidarbinimo galimybes.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)