„21 Ketvirtosios šarvuočių divizijos ir režimo žvalgybos dalinių narys žuvo kovotojų pasaloje“, – nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė apie „teroristinį išpuolį“ prieš kariuomenės autobusą Daraa, bet nenurodė kiek karių žuvo.

Kariai vyko į Mzairibo rajoną kaimiškojoje vakarinėje provincijos dalyje areštuoti vieno buvusio opozicijos vado. Juos apšaudė tam vadui ištikimi kovotojai, norėję sutrukdyti jį sučiupti, sakė SOHR vadovas Rami Abdul Rahmanas.

„Kovotojai užpuolė du karinius sunkvežimius ir du autobusiukus, kuriais važiavo režimo kariai“, – sakė jis.

Kilo susišaudymas ir dėl jo Damaskas atsiuntė pastiprinimą, pridūrė R. Abdul Rahmanas.

Rusijos remiamo režimo kovotojai 2018 metais atkovojo Daraa iš sukilėlių, suduodami simbolinį smūgį 2011-aisiais čia prasidėjusiam antivyriausybiniam sukilimui.

Valstybinės institucijos sugrįžo į provinciją, bet armija nėra dislokuota visoje jos teritorijoje, nurodo SOHR.

Daug buvusių sukilėlių nesievakavo pagal Maskvos remtą susitarimą ir liko: arba prisidėjo prie armijos, arba toliau kontroliuoja kai kurias provincijos dalis. Jiems buvo leista pasilikti savo lengvuosius šaunamuosius ginklus.

Mzairibo rajonas yra tarp buvusių opozicijos pajėgų kontroliuojamų teritorijų.

Režimui atgavus Daraa kontrolę, provincijoje buvo surengta daug išpuolių – bombų sprogdinimų ir nužudymų – prieš režimo pajėgas, buvusias opozicijos figūras ir civilius. Atsakomybės už daugelį šių išpuolių niekas neprisiėmė.

2011 metais antivyriausybiniais protestais prasidėjusiame Sirijos kare jau žuvo daugiau kaip 388 tūkst. žmonių, o milijonai turėjo palikti savo namus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)