„Buvo nuspręsta paskirti gydytoją Marcelą Queiroga vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai“, – pareiškė J. Bolsonaras trumpame susitikime su savo šalininkais Alvorados rūmuose. Prezidentas pridūrė, kad pasikeitimo procesas „turėtų užtrukti savaitę ar dvi”.

Šis paskyrimas bus patvirtintas antradienį.

J. Bolsonaro pareiškė šią žinią po susitikimo su M. Queiroga. Prieš paskelbus šį sprendimą, šiuo metu einantis pareigas sveikatos apsaugos ministras Eduardas Pazuello pranešė spaudos konferencijoje, kad Brazilijos prezidentas ieško žmogaus, galinčio pakeisti jį su tikslu pertvarkyti ministeriją.

„Pokalbis su M. Queiroga buvo šaunus, – teigė J. Bolsonaras. – Jis sugebės atlikti gerą darbą ir pratęsti tai, ką E. Pazuello iki šiol nuveikė.“

Brazilijos kardiologų draugijos pirmininko M. Queiroga paskyrimas sveikatos apsaugos ministru vyksta šiuo metu, kai J. Bolsonaro vyriausybė yra kritikuojama dėl neefektyvaus pandemijos valdymo ir krizės sunkumo neigimo.

„Nuo dabar mes pradėsime agresyvesnę viruso įveikimo fazę“, – sakė Brazilijos prezidentas.

Prieš palikdamas pareigas, E. Pazuello pranešė, kad vyriausybė nupirko 100 milijonų „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių, kurios turėtų būti pristatytos iki rugsėjo mėnesio. Taip pat jis pareiškė, kad 38 milijonai „Johnson & Johnson“ vakcinos dozių turėtų būti gautos antroje šių metų pusėje.

Vakcinų pirkimas yra būtinas pagreitinti Brazilijos vakcinavimo kampaniją. Brazilijoje COVID-19 užsikrėtimo atvejų ir mirčių skaičius nuo vasario mėnesio yra smarkiai padidėjęs.

Dėl neseniai prasidėjusios viruso bangos ligoninės daugiau nei pusėje iš 27 Brazilijos valstijų yra ant žlugimo ribos, o tai privertė valstijų gubernatorius įvesti daugiau apribojimų, kad sulėtėtų viruso plitimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)