Šiame regione klesti banditizmas ir dažnai grobiami žmonės.

Šis incidentas yra naujausias iš virtinės panašių išpuolių prieš mokyklas Nigerijoje. Vos prieš penkias dienas iš vienos kolegijos Kadūnos valstijoje užpuolikų gauja pagrobė 39 studentus.

Kadūnos vidaus reikalų komisaras Samuelis Aruwanas išplatintame pranešime nurodė, kad trys mokytojai pirmadienį ryte buvo pagrobti iš Remos pradinės mokyklos Birnin Gvaryje. Incidentas įvyko, kai mokiniai jau buvo susirinkę į klases.

Vyriausybė „gali patvirtinti, kad trys mokytojai – Rabiu Salisu, Umaras Hassanas ir Bala Adamu – buvo pagrobti“, sakė S. Aruwanas.

Anot jo, kai motociklais atvažiavę banditai įsiveržė į mokyklos pastatą, kilo sambrūzdis ir mokiniai puolė bėgti. Vėliau buvo pasigesta dviejų mokinių, tačiau juos pavyko rasti.

„Iš mokyklos nebuvo pagrobtas nė vienas mokinys. Be minėtų trijų mokytojų, daugiau darbuotojų ar moksleivių nedingo“, – pridūrė komisaras.

Anksčiau S. Aruwanas buvo pranešęs, kad užpuolikai pagrobė neįvardytą skaičių mokyklos mokinių ir mokytojų.

Kol kas nežinoma, kiek tiksliai mokinių mokosi šioje mokykloje. Nigerijos pradinėse mokyklose paprastai mokosi 6–11 metų amžiaus vaikai.

Šiaurės vakarų ir vidurio Nigerijoje aktyviai veikiančios gerai ginkluotos nusikalstamos gaujos pastaruoju metu nusitaikė į švietimo įstaigas. Jos grobia studentus ar moksleivius ir reikalauja už juos išpirkos.

Nuo gruodžio mėnesio įvyko mažiausiai keturi tokie pagrobimai.

Praėjusį ketvirtadienį banditai pagrobė 39 studentus iš kolegijos bendrabučių valstijos sostinės Kadūnos priemiestyje.

Pirmadienį valdžia visiškai uždarė šią kolegiją ir namo išsiuntė 180 išsigelbėjusių jos studentų bei mokytojų.

„Vakar su kariuomenės apsauga mes sugrąžinome studentus į kolegiją, kad jie galėtų pasiimti savo asmeninius daiktus, o po to perdavėme juos jų tėvams“, – sakė Kadūnos valstijos nepaprastųjų situacijų agentūros (SEMA) vadovas Abubakaras Hassanas naujienų agentūrai AFP.

„Tėvai prašė, kad atiduotume studentus jiems. Jie galėjo būti paleisti anksčiau, bet mums reikėjo padėti jiems įveikti patirtą traumą ir sugrąžinti jiems tam tikrą ramybę“, – pridūrė jis.

Praėjusį savaitgalį saugumo pajėgos išardė nusikalstamą gaują, kurios nariai buvo įsiveržę į vidurinę mokyklą Ikaroje, sekmadienį nurodė S. Aruwanas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)