Šis incidentas yra naujausias iš virtinės panašių išpuolių prieš mokyklas Nigerijoje. Prieš keturias dienas iš vienos kolegijos šalies šiaurės vakaruose užpuolikų gauja pagrobė 39 mokinius.

Kadūnos vidaus reikalų komisaras Samuelis Aruwanas nurodė, kad vyriausybė gavo saugumo pajėgų pranešimą, jog Birnin Gvario rajono Remos gyvenvietės pradinėje mokykloje buvo pagrobta „mokinių ir mokytojų“.

Pareigūnai „šiuo metu renka informaciją apie tikrą pagrobtų mokinių ir mokytojų skaičių“, sakoma pranešime.

Kiek mokinių mokėsi šioje mokykloje kol kas nežinoma. Nigerijos dauguma pradinių klasių moksleivių būna 6–11 metų amžiaus.

Šiaurės vakarų ir vidurio Nigerijoje gerai ginkluotos nusikalstamos gaujos pastaraisiais metais aktyviau rengia išpuolius, pagrobia ir apiplėšia bei prievartauja žmones.

Banditai pastaruoju metu taikosi į švietimo įstaigas, kur pagrobia studentus ar moksleivius ir reikalauja už juos išpirkos.

Nuo gruodžio mėnesio įvyko mažiausiai keturi tokie pagrobimai.

Praėjusį ketvirtadienį banditai pagrobė 39 studentus iš kolegijos bendrabučių valstijos sostinės Kadūnos priemiestyje.

Pirmadienį valdžia visiškai uždarė jų kolegiją ir namo išsiuntė 180 išsigelbėjusių jos studentų bei mokytojų.

„Vakar su kariuomenės apsauga mes sugrąžinome studentus į kolegiją, kad jie galėtų pasiimti savo asmeninius daiktus, o po to perdavėme juos jų tėvams“, – sakė Federalinės miškininkystės mechanizacijos kolegijos vadovas Abubakaras Hassanas naujienų agentūrai AFP.

„Tėvai prašė, kad atiduotume studentus jiems. Jie galėjo būti paleisti anksčiau, bet mums reikėjo padėti jiems nugalėti patirtą traumą ir sugrąžinti jiems tam tikrą ramybę“, – pridūrė jis.

Savaitgalį saugumo pajėgos išardė nusikalstamą gaują, atsakingą už vidurinės mokyklos šturmą Ikare, sekmadienį nurodė S. Aruwanas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)