„Nuo vasario vidurio mes bandėme susisiekti su Šiaurės Korėjos vyriausybe keliais kanalais, įskaitant (kanalą) Niujorke. Iki šios dienos negavome jokio atsakymo iš Pchenjano“, – sakė administracijos pareigūnas, nenorėjęs būti įvardintas.

Pasak jo, Vašingtonas tikisi užmegzti kontaktą su Pchenjanu, kad „sumažintų eskalavimo pavojų“ padalytame Korėjos pusiasalyje.

Per savo kadenciją ankstesnis JAV prezidentas Donaldas Trumpas ėmėsi ypatingos iniciatyvos Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno atžvilgiu ir surengė su juo tris susitikimus, bandydamas įtikinti Pchenjaną atsisakyti savo branduolinių ginklų arsenalo.

Tačiau du viršūnių susitikimai ir netikėtas D. Trumpo apsilankymas abi Korėjas skiriančioje Demilitarizuotoje zonoje (DMZ) buvo bevaisiai.

J. Bideno administracijos pareigūnas sakė, kad „aktyvus dialogas su Šiaurės Korėja nevyksta daugiau nei metus, nepaisant daugybės JAV bandymų jį pradėti“.

Šiuo JAV peržiūri savo politiką, siekdamos įvertinti „augančias grėsmes“ iš Šiaurės Korėjos, nurodė pareigūnas.

„Šio peržiūrėjimo proceso metu mes ir toliau dirbsime su mūsų Japonijos ir Pietų Korėjos sąjungininkais, prašydami jų nuomonės ir įvertindami naujus požiūrius“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)