Gana pigi „AstraZeneca“ vakcina yra itin svarbi skiepijimui neturtingesnėse pasaulio dalyse, bet kelios valstybės, tarp jų Nyderlandai, Danija ir Norvegija sustabdė vakcinavimą šiais skiepais kilus nuogąstavimams dėl galimo kraujo krešulių susidarymo.

„Per [Jungtinių Tautų skiepų programą] COVAX gavome maždaug 43 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių ir šiandien pradėjome skiepyti medicinos darbuotojus“, – naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinio ligų kontrolės centro direktoriaus pavaduotojas Paata Imnadzė.

„Esame įsitikinę, kad „AstraZeneca“ vakcina saugi. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir Europos vaistų agentūra (EVA) yra pasakiusios, jog nėra įrodymų, susiejančių šią vakciną su kraujo krešulių susidarymu“, – pabrėžė jis.

Pasak P. Imnadzės, Sakartvelas tikisi artimiausiu metu taip pat gauti „Pfizer“ ir „BioNtech“ vakcinos dozių siuntą ir planuoja iki metų pabaigos paskiepyti 60 proc. šalies gyventojų, kurių iš viso yra maždaug 3,7 milijono.

Nuo pandemijos pradžios Sakartvele išaiškinti 268 565 užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejai ir 3 650 mirties nuo COVID-19 atvejų.

PSO praėjusią savaitę nurodė, jog nėra priežasčių liautis naudojus „AstraZeneca“ skiepus – vieną iš vos trijų organizacijos patvirtintų vakcinų nuo COVID-19.

EVA yra nurodžiusi, kad ES šalys gali toliau naudoti šią vakciną, nors iš 5 mln. ja Europoje paskiepytų žmonių 30-čiai buvo tromboembolijos apraiškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)