Vyrui, kurio sulaikymą nuo 2020 metų gegužę patvirtino Prancūzijos užsienio reikalų ministerija, taip pat pareikšti kaltinimai dėl „propagandos prieš santvarką“ skleidimo šiitiškoje respublikoje, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė S. Dehghanas.

„Pateiktas Benjamino Briere'o gynybos prašymas dėl dviejų šnipinėjimo ir propagandos punktų“, – nurodė teisininkas.

„Šis prancūzų turistas kaltinamas šnipinėjimu dėl uždraustų vietų fotografavimo“, – pažymėjo S. Dehghanas ir pridūrė, kad B. Briere'ui pareikšti „prieštaringi ir melagingi kaltinimai“.

Su S. Dehghanu, taip pat atstovaujančiu Prancūzijos ir Irano pilietybes turinčiai mokslininkei Faribai Adelkhah, kuriai skirtas namų areštas Teherane, kol kas nepavyko susisiekti. Taip pat nesulaukta patvirtinimo, kad jis atstovauja B. Briere'ą šioje byloje.

Advokatas prie savo žinutės pridėjo kelias nuotraukas: vienoje iš jų matyti jaunas barzduotas vyras sausringoje kalnuotoje vietovėje, o kitoje – regis, tas pats vyras, šokantis šalia priekabinio namelio, sustojusio šalia druskingo ežero.

B. Briere'as buvo apkaltintas „propaganda“, nes socialiniuose tinkluose „kėlė klausimą, kodėl musulmoniškas veido apdangalas yra „privalomas“ Irane, bet „neprivalomas“ kitose musulmonų šalyse“, parašė S. Dehghanas.

Savaitraščio „Le Point“ žiniomis, Užsienio reikalų ministerija Paryžiuje vasario 24 dieną patvirtino, kad Irane sulaikytas Prancūzijos pilietis, areštuotas pernai gegužę ir nuo to laiko kalinamas be jokių paaiškinimų.