Teigiama, kad Turkijos vyriausybė taip pasitiki Jungtinės Karalystės planais vasarą paskiepyti visus šalies žmones, kad įsileis juos be neigiamų koronaviruso patikrinimų testų (PCR) ir be patvirtinimo apie skiepus.

„Mes nereikalausime skiepų pasų iš atvykstančių užsieniečių jiems įvažiuojant į Turkiją.

Po balandžio 15-osios mes dar kartą peržiūrėsime „Covid-19“ atvejų skaičių, iš naujo įvertinsime situaciją ir nuspręsime, ar pratęsti reikalavimą dėl PCR testų Britanijos piliečiams.

Tikiuosi, kad šių reikalavimų nebeliks, nes JK vyriausybė greitai ir įspūdingai vykdo visos tautos vakcinavimo programą, tad didžiojis dalis šios šalies populiacijos turėtų būti paskiepyta jau vasaros pradžioje“, – kalbėjo Turkijos turizmo ministras Mehmetas Nuri Ersoy’us.

Tai reiškia, kad Turkijos kurortai JK gyventojams turėtų būti laisvai pasiekiami iš karto, kai britai atnaujins tarptautines keliones. Tai žadama padaryti gegužės 17-ąją.

„The Telegraph“ skelbia turinti šaltinių iš JK vyriausybės patvirtinimą, kad, prieš turkams paskelbiant šį sprendimą, tarpusavyje kalbėjosi Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir JK premjeras Borisas Johnsonas.

Turkai taip pat žada paskiepyti visus žmones, dirbančius turizmo sektoriuje – viešbučiuose, maitinimo įstaigose, įvairiuose atrakcionuose ir kt.

Didesniems nei 30 kambarių viešbučiams šalyje taikomi sustiprinti reikalavimai, kurių neįvykdžius neišduodama licencija veikti.

Turistams taip pat bus siūloma specialūs draudimo paketai, skirti gydymui nuo „Covid-19“ – jeigu šia liga jie užsikrėstų viešėdami Turkijoje.

Kitos kurortinės šalys Europoje nebus tokios atlaidžios. Pavyzdžiui, Graikija iš turistų reikalaus neigiamo testo rezultato, antikūnų tyrimo, kuris patvirtina persirgimą „Covid-19“ arba pažymos apie skiepus.

Kipras Britanijos piliečių be įrodymo apie skiepus žada neįsileisti. Panašiai nori pasielgti Ispanija ir Portugalija.