Akcija buvo surengta paminėti 33-ejų Sarah'os Everard, kuri kovo 3 d. dingo, kai ėjo namo, nužudymą. Kaltinimai moters nužudymu pareikšti 48-erių policininkui.

Bus surengtas oficialus tyrimas dėl Londono policijos veiksmų, po to, kai policija sutrukdė šeštadienį rengtą akciją.

„Kaip ir visi, kurie tai matė, esu susirūpinęs dėl Klephemo rajone šeštadienio naktį nufilmuotos medžiagos“, – pranešime teigė B. Johnsonas, omenyje turėdamas parką, prie kurio susibūrė policijos draudimo dėl COVID-19 apribojimų nepaisę žmonės.

S. Everard nužudymas sukėlė JK žmonių sielvartą ir nusivylimą dėl policijos ir platesnės visuomenės nesugebėjimo įveikti prieš moteris nukreipto smurto.

Kiek vėliau pirmadienį organizuojamas protestuotojų susibūrimas prie parlamento rūmų. Protestuotojai ragins nutraukti smurtą prieš moteris.

B. Johnsonas teigė, kad policijos vadovė Cressida Dick įsipareigojo įvertinti policijos veiksmus, o vidaus reikalų ministrė Priti Patel įsakė peržiūrėti policijos veiklą, kad būtų galima pasimokyti iš klaidų ir ateityje pagerinti policijos taktiką tokiais atvejais.

C. Dick rėmė policijos pareigūnus ir tikino, kad jie turėjo priimti labai sudėtingą sprendimą.

„Vis dar tęsiasi pandemija, nesankcionuoti susibūrimai vis dar prieštarauja įstatymui, pareigūnai turėjo imtis veiksmų, žmonėms prisiėmus didžiulę riziką“, – žurnalistams sakė policijos vadovė.
Paklausta, ar svarsto atsistatydinti, ji teigė: „Ne, to daryti nežadu.“

Nusikalstamumo ir policijos ministras Kitas Malthouse'as, „Sky News“ transliacijos metu paklaustas, ar remia raginimus C. Dick atsistatydinti, teigė: „Ne, neremiu.“

„Sutinku, kad policija atsidūrė ypač sudėtingoje pozicijoje, visą pandemijos laikotarpį reikalavome, kad jie dirbtų darbą, kurio iki šiol dar niekada nebuvo darę, reikalavome, kad jie stovėtų tarp visuomenės ir šio siaubingo viruso, prie ko nė vienas iš mūsų dar nėra pripratę“, – sakė K. Malthouse'as.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)