Tai pirmadienį pranešė laikraštis „The New Straits Times“, remdamasis Malaizijos sveikatos apsaugos ministru Adhamu Baba.

„Vyriausybė neabejoja Nacionalinės farmacijos reguliavimo agentūros sprendimu sertifikuoti „AstraZeneca“ vakciną. Mes atsižvelgėme į jos efektyvumą, saugumą ir kokybę, išduodami leidimą“, - sakė žinybos vadovas. Anot ministro, „valdžia imasi visų reikiamų saugumo priemonių ir atsižvelgia į veiksnius, dėl kurių žmonės negali skiepytis“.

Jis taip pat pabrėžė, kad vyriausybė „ir ateityje reguliariai informuos visuomenę apie naujausius įvykius, tuo pat metu aiškindama vakcinacijos programos būtinybę“.

Malaizijos vyriausybė užsisakė 6,4 mln. „AstraZeneca“ vakcinos dozių, kurios bus pristatytos šiais metais.

Anksčiau kai kurios Europos šalys, tarp jų – Airija, Danija, Islandija, Italija ir Norvegija, laikinai sustabdė vakcinaciją „AstraZeneca“ preparatu pasirodžius pranešimams apie krešulių susidarymą kai kuriems pasiskiepijusiems žmonėms. Pati kompanija kovo 14 d. paskelbė pareiškimą, kuriame patikino, kad jos vakcina yra saugi. Ji pabrėžė, kad šios išvados remiasi daugiau kaip 17 mln. žmonių, paskiepytų ES šalyse ir Jungtinėje Karalystėje, sveikatos būklės tyrimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)