Moteris, kurios amžius nenurodomas, mirė sekmadienį į šiaurę nuo Turino esančiame Bjelos miestelyje.

„Tai yra ekstremali prevencinė priemonė, kol mes laukiame duomenų, ar egzistuoja priežastinis ryšys tarp skiepo ir šios mirties“, – sakė šio regiono patarėjas sveikatos klausimais Luigi Genesio Icardi.

Praėjusį ketvirtadienį Italija nusprendė stabdyti skiepijimą viena „AstraZeneca“ vakcinos partija, nuogąstaujant dėl kraujo krešulių formavimosi.

Sekmadienį Sveikatos ministerijos inspektoriai atvyko į Siciliją aiškintis 43 metų kareivio mirtį praėjusį antradienį po to, kai jis buvo paskiepytas. Skrodimas buvo atliktas šeštadienį vienoje Katanijos ligoninėje.

Kelios šalys, įskaitant Airiją, Daniją, Norvegiją, Islandiją ir Bulgariją, yra sustabdžiusios šios vakcinos naudojimą dėl nuogąstavimų, jog vienas jos šalutinių poveikių yra kraujo krešulių susiformavimas.

PSO anksčiau yra nurodžiusi, kad jos patariamasis komitetas dėl vakcinų analizuoja saugumo duomenis. Tačiau organizacija pabrėžia, kad šiuo metu nėra jokio priežastinio ryšio tarp šios vakcinos ir krešulių. Pati vaistų bendrovė taip pat teigia, kad vakcina yra saugi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)