Dieną prieš tai pašalintų ir besislapstančių parlamento narių grupė žmones paragino įveikti šalies „tamsiausią akimirką“.

Neramumai Mianmare tęsiasi nuo tada, kai kariuomenė vasario 1 dieną nuvertė šalies vadovę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či). Tai pakurstė didelio masto sukilimą ir kasdienius protestus, kuriuose dešimtys tūkstančių žmonių reikalauja grįžti prie demokratinio valdymo.

Mianmaro chunta jau ne kartą savo valdžios užgrobimą teisino tuo, kad esą per lapkritį įvykusius rinkimus būta plataus masto sukčiavimo. Tuos rinkimus didele persvara laimėjo Aung San Suu Kyi vadovaujama Nacionalinė lyga už demokratiją.

Reaguodama į tai grupė išrinktų parlamento narių, kurių daugelis dabar slapstosi, suformavo šešėlinį „parlamentą“ ir paragino priešintis kariniam režimui.

Chuntos saugumo pajėgos beveik kasdien imasi brutalių priemonių prieš demonstrantus, reikalaujančius grįžti prie demokratinio valdymo. Prieš juos naudojamos ašarinės dujos, guminės kulkos ir net kovinės kulkos.

Per neramumus jau žuvo iš viso daugiau nei 80 žmonių, rodo vienos nepriklausomos stebėsenos grupės duomenys. Sekmadienį vienas žmogus buvo priešpiet nušautas šiauriniame Hpakanto mieste, nurodė vienas vietos gydytojas ir vietos žiniasklaida.

Dar trys žmonės čia buvo sužeisti guminėmis kulkomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)