„Siekdami sumažinti [įtampos] eskalacijos riziką, nuo vasario vidurio mėginome keliais kanalais, įskaitant kanalą Niujorke, susisiekti su Šiaurės Korėjos vyriausybe. Kol kas iš Pchenjano nesulaukėme jokio atsakymo“, – pareiškė administracijos pareigūnas ir pridūrė, jog „aktyvus dialogas su Šiaurės Korėja nevyksta jau ilgiau kaip metus, nors Jungtinės Valstijos ne kartą mėgino jį pradėti“.

Pasak šaltinio, Jungtinės Valstijos rengia „tarpinstitucinę“ savo politikos dėl Šiaurės Korėjos peržiūrą, kurioje, be kita ko, „bus įvertintos visos turimos galimybės, kaip reaguoti į didėjančią grėsmę, kurią Šiaurės Korėja kelia savo kaimynams ir platesnei tarptautinei bendruomenei“.

Jis pažymėjo, kad, rengdama šią peržiūrą, J. Bideno administracija konsultuojasi su buvusiais administracijos pareigūnais, turinčiais darbo su Šiaurės Korėja patirties, įskaitant kai kuriuos buvusio prezidento Donaldo Trumpo administracijos pareigūnus. Taip pat palaikomi ryšiai su sąjungininkais iš Japonijos ir Pietų Korėjos.

Pasak pareigūno, politikos dėl Šiaurės Korėjos peržiūra, dalyvaujant suinteresuotosioms šalims, turėtų būti užbaigta „artimiausiomis savaitėmis“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)