Sprogimu taikytasi į Herato mieste esantį policijos komisariatą. Incidentas įvyko penktadienį, apie 22 val. vietos laiku, per jį apgadinta dešimtys aplinkinių namų ir parduotuvių, naujienų agentūrai AFP sakė Herato provincijos gubernatoriaus atstovas Jailanis Farhadas.

„Automobilyje padėtos bombos aukų skaičius išaugo iki aštuonių, dar 47 žmonės sužeisti“, – teigė jis, pridurdamas, kad tarp žuvusiųjų yra moterų, vaikų ir apsaugos darbuotojų.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Tariqas Arianas patvirtino žuvusiųjų skaičių ir pridūrė, kad sužeistųjų yra 54. Talibano atstovas Zabihullahas Mujahidas teigė, kad sprogimas Herate nesusijęs su grupuote.

Sprogimas Vakarų Afganistane, Heratas

Tačiau jos kovotojai šioje provincijoje yra aktyvūs ir neseniai surengė atakų prieš Afganistano vyriausybės pajėgas.

Prezidentas Ashrafas Ghanis dėl atakos kaltino Talibaną, teigdamas, kad grupuotė „tęsia savo neteisėtą karą ir smurtą prieš mūsų žmones“ ir „dar kartą parodė, kad neturi jokių ketinimų taikiai užbaigti dabartines krizes“.

Nepaisant surengtų taikos derybų tarp Afganistano vyriausybės ir Talibano, smurtas šalyje tęsiasi toliau, įskaitant atakas prieš žurnalistus, aktyvistus ir valstybės tarnautojus.

Sprogimas Vakarų Afganistane, Heratas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)