„27 mln. susitarimas yra didžiausias ikiteisminis susitarimas dėl su pilietinėmis teisėmis susijusios bylos dėl neteisingos mirties per JAV istoriją“, – sakoma advokatų pareiškime.

44 metų buvęs Mineapolio policininkas Derekas Chauvinas šiuo metu yra teisiamas byloje dėl žmogžudystės ir netyčinio nužudymo, susijusios su 2020 metų gegužės 25-ąją įvykusiu incidentu, pasibaigusiu G. Floydo mirtimi.

Šio policininko veiksmai buvo nufilmuoti aplink buvusių žmonių ir išprovokavo didžiulio masto protestus prieš rasinį neteisingumą visame pasaulyje.

Vaizdo įraše matyti, kaip D. Chauvinas beveik devynias minutes keliu spaudė kaklą ant žemės paguldytam ir antrankiais surakintam G. Floydui.

Trys kiti policijos pareigūnai – Tou Thao, Thomas Lane'as ir J. Alexander'as Kuengas – taip pat kaltinami prisidėję prie G. Floydo mirties.

George'as Floydas

„George'o Floydo šiurpi mirtis, kurios liudininkais tapo milijonai žmonių visame pasaulyje, įžiebė gilų troškimą ir nepaneigiamą reikalavimą [užtikrinti] teisingumą ir pokyčius“, – sakė G. Floydo šeimos advokatas Benas Crumpas.

„Visų laikų didžiausias ikiteisminis susitarimas byloje dėl neteisingos mirties... siunčia stiprią žinią, kad juodaodžių gyvybės išties svarbios ir kad policijos žiaurumas tamsiaodžių atžvilgiu privalo liautis“, – pabrėžė teisininkas.

Ikiteisminis susitarimas buvo sudarytas dėl liepą G. Floydo šeimos JAV federaliniam teismui Mineapolyje pateikto ieškinio.

„Netgi kai buvusio pareigūno Dereko Chauvino teismas juda į priekį ir šeima laukia teisingumo baudžiamuosiuose teismuose, šis susitarimas siunčia teisingumo žinią, kuri yra prasminga, svarbi ir būtina“, – sakė kitas šeimos advokatas, L. Chrisas Stewartas.

„Jis... užtikrina, kad George'o Floydo mirtis atneš reikšmingų teigiamų pokyčių“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)