Vyriausybės suburta krizių valdymo grupė penktadienį teigė, kad naujosios priemonės įsigalios penktadienio vakarą ir galios iki pirmadienio. Pirmadienį bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų, teigė pareigūnai.

Sprendimui vėliau penktadienį turėtų oficialiai pritarti vyriausybė.

Serbija pastarąją savaitę kasdien fiksavo po daugiau kaip 4 tūkst. naujų infekcijų, gydytojams įspėjant, kad šalies ligoninės sparčiai pilnėja, o medicinos personalas po daugiau kaip metus trunkančios pandemijos yra išsekęs.

Aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnas Zoranas Gojkovičius teigė, jog vyriausybė tikisi, kad vakcinacijos kampanija artimiausiomis savaitėmis suvaldys infekcijų skaičių. Jis teigė, kad naujos priemonės taip pat apima nurodymą vyresnių pradinių klasių mokiniams nuo kitos savaitės pereiti prie nuotolinio mokymosi.

Rytų ir Vidurio Europą šiuo metu talžo nauja infekcijų banga, kurios mastą padidino naujų, labiau užkrečiamų atmainų koronavirusas.

Serbijoje iki šiol bent viena įmonių „Sinopharm“, „Pfizer/BioNTech“, „Sputnik V“ ar „AstraZeneca“ vakcinų nuo koronaviruso doze jau paskiepyta daugiau kaip 1,5 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)