Kaip informuoja aljazeera.com, kovo 3 d. apie 21 val. Sarah Everard (33 m.) išėjo iš draugės buvo pietinėje Londono dalyje.

Šis atvejis sukrėtė visą Jungtinę Karalystę ir iškėlė klausimų apie moterų saugumą.

Praėjusį trečiadienį Londono policijos viršininkė Cressida Dick informavo, kad miškelyje prie Ašfordo miesto policija rado žmogaus palaikus.

Policija ir gelbėtojai ieško dingusios Sarah Everard kūno

Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas teigė, kad tokia įvykių eiga jį sukrėtė ir nuliūdino. „Kaip ir visi šalies gyventojai, mintimis esu su jos artimaisiais ir draugais. Turime sparčiai darbuotis ir rasti visus atsakymus apie šį šiurpų nusikaltimą“, – parašė jis tviteryje.

Policija patvirtino, kad sulaikytas į penktą dešimtį įžengęs policininkas Wayne'as Couzensas, įtariamas moters pagrobimu ir nužudymu. Taip pat sulaikyta įtariama padėjusi nusikaltėliui į ketvirtą dešimtį įžengusi moteris.

Parlamento ir diplomatų apsaugos komandoje dirbęs policininkas S. Everard dingimo naktį nedirbo.

Wayne'as Couzensas

S. Everard nužudymas plačiai aptarinėjamas socialinėje žiniasklaidoje, pasipiktinimą išsakė politikai, visuomenės veikėjai.

Leiboristė, Moterų ir lygių teisių komiteto vadovė Marsha De Cordova parašė tviteryje: „Kiekviena moteris turėtų be baimės ir nerimo pareikti naktį namo.“

Feministinio judėjimo lyderė Mandu Reid paragino paieškoti kitų tyrėjų: „Negalima pasitikėti policija dėl galimo smurto prieš moteris ir merginas, kai įtariamasis – vienas iš jos narių.“

Žurnalistė Rosamund Irwin pabrėžė, kad prireiks dar daug pastangų, siekiant sustabdyti „vyrų žiaurumą. „Tai galėjo būti bet kuri iš mūsų, – rašė ji tviteryje. – Dabar skiriama daug dėmesio, mokant mergaites, kaip būti saugioms, o iš tiesų reikalingas kitoks pokalbis – kaip sustabdyti vyrų žiaurumą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)