Premjero biuro pranešime sakoma, kad B. Netanyahu „šiandien turėjo apsilankyti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tačiau dėl sunkumų koordinuojant skrydį Jordanijos oro erdvėje vizitas buvo atidėtas“.

Naujas vizito laikas nėra numatytas.

Pranešime hebrajų kalba nurodoma, kad nesutarimai dėl skrydžio „akivaizdžiai kilo“ po to, kai Izraelis atšaukė trečiadienį planuotą Jordanijos sosto įpėdinio Husseino vizitą į Al Aksos mečetę, esančią aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir musulmonų laikomą trečia švenčiausia vieta po Mekos ir Medinos Saudo Arabijoje.

Izraelis nurodo, kad princo vizitas buvo atšauktas „kilus nesutarimams dėl apsaugos ir saugumo priemonių istorinėje vietoje“.

Amanas savo komentaro kol kas nepateikė.

Izraelis ir JAE santykius užmezgė pernai, tarpininkaujant B. Netanyahu sąjungininkui, buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

JAE tapo viso labo trečiąja arabų pasaulio šalimi, kuri užmezgė santykius su Izraeliu – 1979 metais užmegzti santykiai su Egiptu, o 1994-aisiais – su Jordanija.

Vėliau panašius susitarimus su Izraeliu, tarpininkaujant JAV, sudarė Bahreinas, Marokas ir Sudanas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)