„Nuskendus laivui, plaukiojusiam su Ukrainos vėliava, žuvo du įgulos nariai, vienas tebėra dingęs, dar 10 buvo išgelbėti, – rašo naujienų portalas News.ro. – Dešimt išgelbėtų jūrininkų yra [laive] „GSP Falcon“, jie bus išgabenti į Konstancos uostą.“

Vis dėlto kiti šaltiniai nurodo, kad šis laivas yra registruotas Komoruose.

„Volgo Balt 179“ pasiuntė nelaimės signalą anksti ketvirtadienį. Priekrantės naftos ir dujų telkinių žvalgymu užsiimančios Rumunijos bendrovės priekrantės „Grup Servicii Petroliere“ (GSP), kuriai priklauso „GSP Falcon“, atstovas Radu Petrescu (Radu Petresku) sakė, kad gavus šį pranešimą buvo nedelsiant organizuota gelbėjimo operacija, nors meteorologinės sąlygos buvo itin nepalankios.

Išgelbėtiems jūrininkams pirmąją medicinos pagalbą suteikė „GSP Falcon“ medikai. Vieno įgulos nario paieškos tęsiasi.

GSP vėliau nurodė, kad viena nuskendusio laivo įgulos narė – 26 metų moteris – buvo išskraidinta sraigtasparniu į ligoninę Rumunijoje.

Kaip praneša rumunų naujienų portalas HotNews.ro, laivas plaukė į Konstancą ir Rusijos uostamiesčio Rostovo prie Dono.

„Laivas priklauso vienai Estijos bendrovei ir plaukiojo su Komorų vėliava. Laivo įgulą sudaro tik Ukrainos piliečiai, Rusijos piliečių tarp jų nėra“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos laivybos agentūra.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)