„Iždo departamentas ėmėsi šių veiksmų reaguodamas į Birmos kariuomenės perversmą prieš demokratiškai išrinktą civilinę Birmos vyriausybę ir jos žiaurų taikių protestuotojų žudymą“, – rašoma departamento pareiškime.

Kariškiams praėjusį mėnesį nušalinus ir sulaikius Mianmaro civilinę lyderę Aung San Suu Kyi (Aung San Su Či), šalyje kilo neramumai, kasdien vyksta protestai reikalaujant sugrįžimo prie demokratijos.

Remiantis Iždo departamento pareiškimu, chuntos lyderio vaikai – Aungas Pyae Sone (Aungas Pjajė Sonė) ir Khinas Thiri Thet Monas (Chinas Tiris Tet Monas) – valdo įvairius verslus, kurie gauna tiesioginės naudos iš „tėvo padėties ir žalingos įtakos“.

Dėl pritaikytų sankcijų bet koks turtas, kurį jie gali turėti Jungtinėse Valstijose, bus įšaldytas.

JAV jau pritaikė sankcijas aukščiausiems Mianmaro perversmo vadams, įskaitant kariuomenės vadą ir naująjį šalies vadovą Miną Aungą Hlaingą.

„Nuo perversmo pradžios (...) Birmos saugumo pajėgos karinių lyderių nurodymu žiauriai ir mirtinai puolė beginklius protestuotojus. Smerkiame šias siaubingas atakas“, – pranešime cituojamas JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

Jis pridūrė, kad naujausios sankcijos įvestos „skatinant prisiimti atsakomybę tuos, kurie įvykdė perversmą, ir paveikti tuos, kurie gauna finansinės naudos iš santykių su kariniu režimu“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)