Pasak parlamento administracijos vadovės Marianne Andreassen (Marianės Andreasen), jau nustatyta, kad buvo pavogta tam tikrų duomenų, tačiau tebelaukiama „išsamaus situacijos vaizdo“.

„Šiuo metu padėtis yra neaiški ir nežinome tikslaus potencialios žalos masto“, – pranešime nurodė M. Andreassen.

Pareiškimą policijai pateikęs Stortingas (Norvegijos parlamentas) nurodė nenustatęs atakos šaltinio ir patikino, kad šiuo metu nėra įrodymų, kad šis išpuolis yra susijęs su ankstesniu, kuris, pasak norvegų žvalgybos tarnybos, buvo įvykdytas iš Rusijos.

Rugsėjį parlamentas paskelbė tapęs „plataus masto“ kibernetinės atakos, leidusios nusikaltėliams peržiūrėti kai kurių parlamentarų ir darbuotojų elektroninius laiškus, taikiniu.

Vyriausybė Osle tuomet nedviprasmiškai pareiškė, kad ataka buvo surengta iš Rusijos, o dėl tų veiksmų apkaltino programišių grupę „Fancy Bear“ (dar vadinamą APT28), įtariamą ryšiais su karinės žvalgybos agentūra GRU.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)