Tai trečiadienį tviteryje pranešė Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Marcinas Przydaczius.

„Atsakydama į nedraugiškus ir nepagrįstus Baltarusijos valdžios veiksmus Lenkijos konsulo Breste atžvilgiu, Lenkija šiandien paskelbė persona non grata diplomatą iš Baltarusijos ambasados Varšuvoje. Atitinkama informacija buvo perduota diplomatine nota per susitikimą Lenkijos užsienio reikalų ministerijoje“, - parašė jis.

Kovo 9 d. į Baltarusijos URM buvo iškviestas Lenkijos laikinasis reikalų patikėtinis Baltarusijoje Marcinas Wojciechowskis. Lenkijos diplomatui buvo pareikštas protestas dėl Lenkijos generalinio konsulato Breste konsulo Jerzy`io Timofiejuko dalyvavimo neoficialiame renginyje, skirtame „Prakeiktųjų kareivių dienai“. Jis vyko vasario 28 d. Breste, renginyje dalyvavo su Lenkija susijusių nevyriausybinių ir jaunimo organizacijų atstovai.

Pasak Baltarusijos URM, dalyvaudamas šiame renginyje, Lenkijos diplomatas šiurkščiai pažeidė tarptautinės teisės normas, taip pat Vienos konsulinių santykių konvenciją. M. Wojciechowskiui buvo įteikta nota, kurioje J. Timofiejukui pasiūlyta palikti Baltarusijos teritoriją.
„Prakeiktieji kareiviai“ – Lenkijos antisovietinių ir antikomunistinių pogrindinių organizacijų nariai baigiantis Antrajam pasauliniam karui ir po jo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)