„Isabel Diaz Ayuso nusprendė atsistatydinti ir sušaukti pirmalaikius rinkimus Madrido regione“, – pažymėjo Ignacio Aguado iš centro dešiniųjų partijos „Ciudadanos“, valdančios regioną koalicijoje su I. Diaz Ayuso dešiniąja Liaudies partija (PP) nuo 2019 metų gegužės.

Šį netikėtą žingsnį jis pavadino „neatsakingumu“ tokiu metu, kai Madrido ligoninės yra sausakimšos koronavirusu sergančių pacientų.

Pirmalaikiai rinkimai sušaukti gegužės 4-ąją.

I. Diaz Ayuso sakė nusprendusi užbaigti koaliciją tarp PP ir „Ciudadanos“.

Madrido regiono vyriausybės lyderė atsistatydino po to, kai „Ciudadanos“ nusprendė trauktis iš koalicijos su PP pietrytiniame Mursijos regione ir palaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo surengusius socialistus.

Neskaičiuojant Madrido ir Mursijos, PP ir „Ciudadanos“ koalicija valdo dar du iš 17 Ispanijos regionų.

PP kylanti žvaigždė I. Diaz Ayuso pateko į žiniasklaidos antraštes dėl savo griežto pasipriešinimo socialistų premjero Pedro Sanchezo vyriausybei, ypač dėl jos atsisakymo įvesti griežtus ribojimus dėl COVID-19, siekiant apsaugoti vietos ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)