Iki tol tik saujelė žmonių Pietų Afrikoje bus paskiepyta – išskyrus medicinos personalą, kuriam priklauso ir A. Mendelsohn.

Kitose žemyno dalyse net sveikatos apsaugos sistemos darbuotojai nebus paskiepyti, tad Afrika taps didžiuliu viruso, infekavusio beveik 138 mln. žmonių visame pasaulyje ir nusinešusio per 2,97 mln. gyvybių, šaltiniu.

„Vakcinų atsiradimas turės nulinį poveikį trečiajai bangai, bet aš bent būsiu tikra, kad eidama į darbą nemirsiu, – interviu sakė A. Mendelsohn, Gerosios Vilties kyšulio provincijos sveikatos departamento vyresnioji medicinos tarnybos pareigūnė. – Tikrai žinau, kad sveikatos priežiūros darbuotojai Malavyje ir Tanzanijoje tikisi tokios pat guodžiančios pagalbos.“

Dauguma Afrikos šalių iki šiol net nepradėjo skiepyti savo piliečių. Tuo metu, kai išsivysčiusios valstybės skuba skiepyti savo gyventojus nuo COVID-19, Užsachario Afrikoje, regione, turinčiame 1,1 mlrd. gyventojų, skiepo sulaukė mažiau nei pusė milijono žmonių. Palyginimui, Jungtinės Valstijos su maždaug 330 mln. populiacija suleido per 90 mln. vakcinų dozių, o Jungtinėje Karalystėje daugiau nei pusė iš 67 mln. gyventojų paskiepyti bent viena vakcinos doze.