Praėjusios paros skaičius – tai didžiausias paros prieaugis nuo praėjusių metų lapkritį pasiekto infekcijų piko, rodo trečiadienį paskelbti Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas Wojciechas Andrusiewiczius per parą užregistruojamų COVID-19 atvejų skaičiaus augimą aiškino viruso „britiškosios“ atmainos plitimu ir tuo, kad lenkai vis labiau nepaiso dėl pandemijos įvestų suvaržymų.

„Šiandien dar 20 tūkst. atvejų nepasiekėme, bet tai nereiškia, kad neturėtume to tikėtis artimiausiomis dienomis“, – sakė W. Andrusiewiczius.

Pasak atstovo, artimiausiomis dienomis Lenkijos ligoninėse COVID-19 pacientams bus papildomai skirta 1,5 tūkst. lovų, taip pat ir kai kuriose laikinose ligoninėse.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas trečiadienį teigė, kad 30 proc. ėminių rasta britiškoji atmaina. SAM spėja, kad pandemija piką pasieks kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

Šalies ligoninėse dėl infekcijos šiuo metu gydoma beveik 18 400 pacientų, iš kurių daugiau nei 1 900 prijungti prie plaučių ventiliatorių.

Vyriausybės atstovas Piotras Mulleris sakė, kad naujų atvejų daugėja šiek tiek lėčiau, „tačiau dar reikia nueiti ilgą kelią, kol galėsime pasakyti, kad trečioji banga nurimo“.

Pernai pandemijos pradžioje Lenkija paskelbė karantiną ir tuomet blogiausių padarinių išvengė, tačiau šalį smarkiai paveikė antroji COVID-19 banga praėjusių metų pabaigoje ir trečioji šiais metais.

Lenkijoje visos šalies mastu galioja kaukių dėvėjimo prievolė. Restoranams ir barams leidžiama tiekti maistą tik išsinešti. Dauguma moksleivių mokosi nuotoliniu būdu. Sporto salės yra uždaros. Tačiau kai kurie apribojimai jau atšaukti: ribotu pajėgumu gali veikti kino teatrai ir baseinai, išskyrus dviejuose šiauriniuose regionuose, kurie yra smarkiai paveikti koronaviruso.

Tačiau, didėjant sergamumui, negalima atmesti galimybės sugrąžinti apribojimus kai kuriose šalies teritorijose, trečiadienį teigė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Vakcinacijos procesas Lenkijoje vyksta vidutiniu tempu, pastarąją savaitę kasdien buvo suskiepijama vidutiniškai po 85 tūkst. vakcinos dozių.

Iki šiol Lenkijoje panaudota per 4 mln. vakcinos dozių. Daugiau kaip 1,4 mln. žmonių paskiepyti abiem dozėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)