Maskva pastaraisiais mėnesiais darė vis daugiau spaudimo Vakarų technologijų milžinėms, kaip „Facebook“ ir „Twitter“, dėl negebėjimo pašalinti įrašų, kuriuose žmonės raginami dalyvauti prieš vyriausybę nukreiptose demonstracijose.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba pranešime teigė, kad jos sprendimas apriboti „Twitter“ paslaugas skirtas „apsaugoti Rusijos piliečius“ ir priversti bendrovę paisyti Rusijos įstatymų.

„Roskomnadzor“ teigė, kad spartos lėtinimas prasidės trečiadienį ir apims „paslaugos spartos sulėtėjimą“ visiems mobiliosios programėlės vatotojams ir pusei „Twitter“ tinklalapio vartotojų.

Pasak tarnybos, nuo 2017 m. ji nusiuntė „Twitter“ „daugiau kaip 28 000 pradinių ir pakartotinių prašymų“ ištrinti nuorodas į vaikų pornografiją, informaciją apie narkotinių medžiagų vartojimą ir nepilnamečius nusižudyti raginantį turinį.

Tarnyba buvo įspėjusi, kad, jei „Twitter“ ignoruos Rusijos įstatymus, platformai gali tekti susidurti su papildomais apribojimais, įskaitant visišką platformos draudimą šalyje.

Rusijos valdžios institucijos pastaruosius kelerius metus griežtina interneto kontrolę, esą vardan kovos su ekstremizmu, terorizmu ir nepilnamečių apsaugos.

2019-aisiais Rusija priėmė „suverenaus interneto“ įstatymą, kuriuo siekiama atskirti šalį nuo pasaulinio interneto tinklo. Aktyvistai baiminasi, kad šis žingsnis tik dar labiau sugriežtins vyriausybės elektroninės erdvės kontrolę ir pažabos žodžio laisvę.

Rusija jau yra uždraudusi nemažai tinklalapių, kurie atsisakė bendradarbiauti su valdžios institucijomis, įskaitant vaizdo įrašų platformą „Dailymotion“ ir svetainę „LinkedIn“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)