Per netikėtai įvykusį išsiveržimą į padengę pakilo dūmų ir pelenų stulpas. Pelenais lijo net už 17 km nuo ugnikalnio papėdės, naujienų agentūrai AFP pasakojo Nikaragvos žurnalistas Carolis Altamirano.

„Viskas tapo pilka – ryžių, sezamų pasėliai, daržai, vaismedžiai ir ganyklos pasidengė pelenais“, – sakė C. Altamirano.

Žemės mokslų institutas INETER prognozavo, kad artimiausiomis dienomis ugnikalnis aprims, taip pat nurodė, kad gyventojams pavojaus nėra.

Pelenai smarkiai veržėsi apie pusvalandį, o iš ugnikalnio sklindantis duslus grumėjimas gąsdino gyventojus. Pelenų debesiui užtemdžius padangę automobiliams teko įsijungti šviesas.

Vietos ūkininkai skubėjo uždengti savo vandens šaltinius ir ginė gyvulius į saugias vietas. Krintant pelenų lietui žmonės dangstėsi skėčiais, kepurėmis ir užsidėjo kaukes, pasakojo C. Altamirano.

1 745 metrų aukščio San Kristobalis, aukščiausias kalnas Nikaragvoje, yra vienas iš septynių veikiančių ugnikalnių šioje Centrinės Amerikos šalyje.

Jis stūkso Činandegos regione už 132 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Managvos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)