Keturkojai nuo praėjusios savaitės vėl gyvena J. Bideno namuose Vilmingtone Delavero valstijoje.

Jaunesnysis iš abiejų vokiečių aviganių esą buvo agresyvus, puldinėjo ir aplodavo darbuotojus bei apsaugos personalą. Be to, jis kando vienam apsauginiui – ar šis patyrė sužalojimų, nežinoma.

Mieste, garsėjančiame politikų rietenomis, pirmosios poros vokiečių aviganis Majoras taip pat parodė turįs dantis. Visgi jo taikinys buvo apolitiškas – ne kuris nors iš respublikonų senatorių ar žurnalistų, o saugumo agentas, pranešė televizija CNN.

Po šio incidento Majoras ir jo kompanionas vokiečių aviganis Champas mažiausiai kelioms dienoms buvo išvaryti iš „žmonių namų“ ir turėjo įsikurti šunims skirtame voljere prezidento Joe Bideno šeimos name Delavere.

Bidenų šuo Champas

Visgi „kandimo incidentas“, kaip jį Vašingtono biurokratiniu stiliumi televizijai CNN įvardijo vienas pareigūnas, nėra vienintelė tokio sprendimo priežastis. Pranešama, kad trejų metų Majoras yra tiesiog per daug neramaus būdo gyventi Baltuosiuose rūmuose.

Tai kompleksas, vienu metu atliekantis šeimos rezidencijos, biurų komplekso, nacionalinio saugumo centro, bunkerio apsisaugoti nuo branduolinės atakos ir muziejaus su daugybe meno kūrinių ir istorinių artefaktų funkcijas.

CNN, remdamasi dviem informuotais šaltiniais, pranešė, kad Majorui sunkiai sekėsi prisitaikyti prie gyvenimo Baltuosiuose rūmuose: jis dažnai šokinėdavo, lodavo ir puldavo darbuotojus bei apsaugos personalą.

Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki sakė, kad Majoras, kuris dar nebuvo iki galo „aklimatizavęsis“ prie naujų gyvenimo sąlygų, „reagavo išvydęs nepažįstamą asmenį ir nesunkiai jį sužeidė“.

Abu šunys šią savaitę praleis Bidenų name Delavere, kol pirmoji ponia Jill Biden keliauja, o vėliau turėtų sugrįžti į Baltuosius rūmus, nurodė J. Psaki.

Žurnalisto paprašyta patikinti tautą, kad Majoras nebus užmigdytas, Baltųjų rūmų atstovė sakė: „Majoras Bidenas yra šeimos narys, taigi, galiu dėl to jus užtikrinti.“

Joe Bidenas su Champu ir Majoru

Nuo Baracko Obamos prezidentavimo pabaigos Baltieji rūmai „pirmojo šuns“ neturėjo. J. Bideno pirmtakas Donaldas Trumpas buvo pirmasis JAV prezidentas per daugiau kaip šimtmetį, neturėjęs keturkojo.

Champas J. Bideno šeimoje gyvena nuo 2008 metų, o Majorą šeima iš prieglaudos priėmė 2018-aisiais.

Dar neseniai pirmoji JAV ponia Jill interviu sakė, kad pratina šunelius prie naujų namų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)