„Norime, kad politinė krizė greitai baigtųsi, kad Sakartvelas galėtų grįžti prie kitų svarbių iššūkių,.. įskaitant ekonominės padėties atkūrimą“, – sakė ambasadorė. Ją citavo Sakartvelo vyriausybės administracijos spaudos tarnyba.

Pasak K. Degnan, JAV toliau rems Sakartvelą, kad šalis galėtų išjudinti ekonomiką, reaguoti į koronaviruso pandemiją ir išlaikyti aukštą saugumo lygį.

Tuo pačiu ambasadorė pažymėjo, kad per susitikimą vėl patvirtino JAV tvirtą paramą Sakartvelo suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

I. Garibašvilis per susitikimą pareiškė, kad JAV yra svarbiausia Sakartvelo strateginė partnerė ir kad Tbilisis brangina tvirtą Vašingtono paramą.

Premjeras taip pat išreiškė viltį, kad JAV padės Sakartvelui gauti pakankamai vakcinų nuo COVID-19 dozių.

Aptarinėdamos politinius procesus Sakartvele šalys akcentavo, jog iššūkių, su kuriais susiduria pasaulis ir regionas, akivaizdoje opozicinėms ir valdančiajai partijai „Sakartvelo svajonė“ svarbu stengtis, kad dabartiniai politiniai procesai vyktų konstruktyviu dialogo režimu.

Padėtis Sakartvele paaštrėjo vasario pabaigoje, sulaikius buvusio prezidento Michailo Saakašvilio įkurtos didžiausios opozicinės partijos – Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) – pirmininką Nikanorą Meliją. Opozicinių partijų atstovai reikalavo valdžios paleisti N. Meliją ir surengti naujus parlamento rinkimus.

Kovo pradžioje į Tbilisį organizuoti valdžios ir opozicijos dialogo buvo atvykęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis. Per susitikimus, kuriuose jis dalyvavo, valdžia ir opozicija susitarė pradėti konsultacijas dėl politinės krizės užbaigimo ir protestų sustabdymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)