Praėjusią savaitę Rusijos prezidento klimato pasiuntinys surengė derybas su savo JAV kolega Johnu Kerry, Jungtinėms Valstijoms grįžus prie Paryžiaus klimato sutarties laikymosi ir prezidentui Joe Bidenui pažadėjus suteikti prioritetą aplinkosaugai.

„Pokalbis su Johnu Kerry buvo svarbus žingsnis susipažįstant su naujosios JAV administracijos pozicija klimato klausimais“, – leidiniui „Kommersant“ sakė Kremliaus pasiuntinys Ruslanas Edelgerijevas.

„Klimato kaita yra didelis šių laikų iššūkis, kurį turi spręsti bendrai didžiausi šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetėjai“, – sakė jis.

Pasak R. Edelgerijevo, Rusija ir Jungtinės Valstijos pagrindinį dėmesį skirs Arkties išsaugojimui, ypač suodžių išmetimo mažinimui, taip pat miškų sektoriaus projektams ir bendradarbiavimui branduolinės energetikos srityje.

Kremliaus klimato pasiuntinys sakė, kad abi šalys gali pasiekti „teigiamų rezultatų“, jeigu bendradarbiaus Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos ir Paryžiaus klimato susitarimo pagrindu.

Praėjusį mėnesį klimato kaitos klausimus su J. Kerry aptarė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Jiedu susitarė tęsti bendradarbiavimą aštuonių regiono šalių Arkties taryboje.

J. Bideno pirmtakas Donaldas Trumpas išvedė Jungtines Valstijas iš Paryžiaus sutarties 2017-aisiais, kritikuodamas jos poveikį Amerikos ekonomikai.

Įtampa tarp buvusių Šaltojo karo priešininkių neseniai dar išaugo po Rusijos opozicionieriaus A. Navalno įkalinimo ir Maskvos susidorojimo su jo paleidimo reikalavusiais protestuotojais.

Dėl A. Navalno įkalinimo ir apnuodijimo Jungtinės Valstijos ir Europos Sąjunga praėjusią savaitę įvedė sankcijų aukšto rango Rusijos pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)