Per pirmąją koronaviruso protrūkio bangą pernai Anglijoje buvo atidarytos septynios „Nightingale“ ligoninės. Apie šias ligonines daug kalbėta viešojoje erdvėje, vyriausybė įvertino, kad jų statyba kainavo 532 mln. svarų (620 mln. eurų).

Ligoninės buvo įrengtos, siekiant padidinti vietų ligoninėse skaičių ir palengvinti visai sveikatos apsaugos sistemai tenkančią apkrovą, tačiau galiausiai „„Nightingale“ ligoninės nebuvo plačiai naudojamos.

Sveikatos apsaugos sekretorius Mattas Hancockas teigė, kad šiuo metu šalies ligoninėse nuo COVID-19 gydomų pacientų yra mažiau nei 10 tūkst. Per piką sausio mėnesį šis rodiklis siekė 40 tūkst.

„Esama situacija leidžia uždaryti „Nightingale“ ligonines“, – sakė jis.
Vakcinos nuo COVID-19 jau sulaukė 22 mln. žmonių, o per parą patvirtinamų užsikrėtimo koronavirusu ir mirties nuo COVID-19 atvejų mažėja.

Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) vadovai pranešė, kad šios ligoninės bus uždaromos nuo balandžio, o dvi iš jų ir toliau veiks kaip vakcinacijos centrai.

Anglijoje įrengtos laikinos ligoninės užtikrino tūkstančius vietų, tačiau pacientų jose gydyta nedaug. Įprastos ligoninės prisitaikė prie COVID-19 pacientų srauto. Taip pat kilo problemų dėl medicinos personalo „Nightingale“ ligoninėse – sveikatos apsaugos darbuotojai buvo reikalingi ir įprastose ligoninėse.

Viena iš tokių ligoninių, kuri buvo įrengta konferencijų centre Jorkšyre, per visą protrūkio laikotarpį nesulaukė nė vieno paciento, pirmadienį pranešė BBC.

Nepaisant to, M. Hancockas gyrė sprendimą įrengti laikinas ligonines ir pavadino jas „šios šalies sugebėjimo greitai veikti, kai to tikrai reikia, ženklais“.

Jungtinėje Karalystėje iš viso patvirtinta daugiau nei 4 mln. COVID-19 atvejų ir 124 566 mirtys nuo šios ligos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)