Viena partijos lyderių Alice Weidel vadovauja trijų asmenų delegacijai, „kuri išvyko į Maskvą“, ir viešės Rusijoje iki penktadienio, sakoma grupės pareiškime.

Kelionės darbotvarkėje numatytos derybos su Rusijos centriniu banku, Užsienio reikalų ministerija ir Rusijos Dūmos parlamentarais, o taip pat apsilankymas valstybiniame Gamalėjos tyrimų institute, kur buvo sukurta vakcina nuo koronaviruso „Sputnik V“.

AfD tikisi padėti „pagilinti ir pagerinti“ Rusijos ir Vokietijos santykius, nurodė A. Weidel.

Ji pridūrė, kad partijos tikslas yra „pagaliau užbaigti ekonomines sankcijas“ Rusijai.

Tai jau antra AfD delegacijos kelionė į Maskvą per keletą pastarųjų mėnesių.

Kitas partijos lyderis Tino Chrupalla per savo vizitą gruodį buvo susitikęs su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu ir taip pat kritikavo Europos Sąjungos sankcijas Rusijai.

AfD neseniai užginčijo Vokietijos vidaus žvalgybos agentūros sprendimą stebėti šią kraštutinių dešiniųjų partiją dėl jos keliamos grėsmės demokratijai.

Praėjusią savaitę Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad Federalinė konstitucijos apsaugos tarnyba (BfV) nusprendė stebėti prieš imigrantus nusiteikusią antiislamišką partiją AfD dėl įtariamų sąsajų su kraštutinių dešiniųjų ekstremizmu, Sprendimas sudarė sąlygas žvalgybos agentams sekti partiją, pasiklausyti telefoninių pokalbių ir galbūt naudotis slaptais informatoriais.

Tačiau šį žingsnį blokavo Kelno administracinis teismas, nusprendęs, kad BfV dar turi sulaukti teismo sprendimo dėl AfD skundo.

Anksčiau Vokietijos žiniasklaida kaltino AfD ginant Maskvos interesus.

2019 metais Europos žiniasklaida pranešė, kad AfD parlamentaras Markusas Frohnmaieris galbūt yra „visiškai kontroliuojamas“ Rusijos ir gina Maskvos interesus.

Britų transliuotojas BBC šią informaciją paskelbė, kai kartu su vokiečių savaitraščiu „Der Spiegel“, vokiečių televizija ZDF ir italų laikraščiu „La Repubblica“ išnagrinėjo tam tikrus Rusijos pareigūnų dokumentus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)