Laivai išplaukė praėjusią naktį ir plukdė migrantus, daugiausia iš Užsachario Afrikos šalių, bandžiusius neteisėtai pasiekti Europą, sakė Nacionalinės gvardijos atstovas Houcemas Eddine'as Jebabli.

Jis pridūrė, kad gelbėjimo operaciją vykdė Nacionalinė gvardija.

Pasak H. E. Jebabli, „gyvųjų ir žuvusiųjų paieška vis dar tęsiasi“.

Kol kas paimti devynių moterų, vieno vyro ir keturių vaikų lavonai, bet žuvusiųjų skaičius „dar gali didėti“, įspėjo atstovas.

Laivai išplaukė vėlai pirmadienį arba anksti antradienį, sakė H. E. Jebabli.

Per praėjusius metus padaugėjo bandymų menkais laiveliais perplaukti centrinę Viduržemio jūros dalį. Tai daugiausiai aukų pareikalaujantis migrantų kelias.

Nuo sausio 1-osios iki vasario 21-osios į Italiją jūra nelegaliai atplaukė 3,8 tūkst. migrantų, nurodo Jungtinių Tautų Pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR). Kone 1 tūkst. šių migrantų atplaukė iš Tuniso, o 2,5 tūkst. – iš kaimyninės Libijos.

Tarp 2020 metais Italiją pasiekusių nelegalių migrantų didžiausią dalį – 12 tūkst. – sudaro Tuniso piliečiai, nurodo UNHCR.

Tačiau iš šios Šiaurės Afrikos šalies į Europą atvyko ir daug kitų šalių piliečių.

Vasarį jūroje dingo 22 migrantai iš įvairių Afrikos šalių, išplaukę iš Sidi Mansūro, esančio netoli Sfakso miesto, o 25 migrantus Tuniso karinis jūrų laivynas išgelbėjo maždaug 100 km nuo Italijos Lampedūzos salos. Taip pat buvo paimti vieno žuvusio žmogaus palaikai.

Sausio mėnesį Tuniso karinis jūrų laivynas sulaikė 50 migrantų, tarp jų keturis tunisiečius.