Kinijos civilinės aviacijos administracija vėlai pirmadienį paskelbtame pranešime rašo, kad numanomą incidentą vertina itin rimtai ir renka papildomą informaciją.

Į bet koks skrydžio saugumui kenkiantį įvykį bus „reaguojama griežtai remiantis įstatymais“, pridūrė tarnyba.

Kinijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad muštynės bendrovės „Donghai Airlines“ laineryje kilo vasario 20 dieną. Kapitonas įtūžo, kai išėjęs iš tualeto rado prie durų laukiantį pirmosios klasės keleivį, ir apkaltino stiuardą nevykdant savo pareigų, kad keleiviai sėdėtų savo vietose.

Nuo pikto ginčo buvo pereita prie abipusių smūgių kumščiais. Stiuardui buvo sulaužyta ranka, o kapitonui – nuskeltas dantis, nurodoma pranešimuose.

Incidentas įvyko praėjus apie 50 minučių nuo pakilimo iš netoli Šanchajaus esančio pajūrio miesto Nantongo, laineriui skrendant į vidurio regiono miestą Sianą.

„Donghai Airlines“ savo pareiškime atsiprašė dėl šio incidento ir pridūrė iš naujo vertinanti saugos protokolus. Bendrovė pažymėjo, kad incidento dalyviai buvo nušalinti nuo pareigų, bet nepatikslino, ar jie tebėra įdarbinti. Taip pat nebuvo paskelbta jokių detalių apie muštynes.

Kinijoje sparčiai besiplečiantis aviacijos sektorius pasižymi puikiais saugumo rodikliais, bet anksčiau yra įvykę incidentų, kai keleiviai atidarydavo avarinius išėjimus laukdami pakilimo, susigrumdavo su įgulos nariais lėktuve arba su oro bendrovių darbuotojais prie vartų. Pasitaikydavo netgi incidentų, kai keleiviai būdavo sulaikomi, nes į lainerių variklius svaidydavo monetas – esą siekdami užtikrinti skrydžio sekmę.