Per pastarąsias 24 val. koronavirusas nusinešė 749 žmonių gyvybes, o tai yra gerokai mažiau nei sausio 12 d. pasiektas pikas, kuomet per parą mirė net 4 473 žmonės.

Mirčių nuo COVID-19 skaičius JAV neviršijo tūkstančio ribos jau nuo lapkričio 29 d., kuomet per 24 valandas mirė 822 žmonės.

Tai rodo, kad protrūkis JAV ir toliau lėtėja, o užsikrėtimo atvejų ir mirčių lygis krinta iki prieš Heloviną, Padėkos dieną ir žiemos šventes fiksuoto lygio. Per šias šventes amerikiečiai daug keliavo ir būriavosi, todėl buvo susidariusios palankios sąlygos virusui plisti.

Koronaviruso plitimo sulėtėjimas yra gera žinia prezidentui Joe Bidenui, kurio milžiniškas 1,9 trln. dolerių ekonomikos gelbėjimo paketas šeštadienį buvo priimtas Senate. Teigiami duomenys taip pat sustiprins jo plataus masto skiepijimo strategiją.

JAV vakcinacijos kampanija, prasidėjusi gruodį, jau įsibėgėjo, o šiuo metu „Pfizer/BioNTech“, „Moderna“ ir „Johnson & Johnson“ vakcinomis paskiepyta beveik 10 proc. – apie 31,5 mln. – šalies gyventojų.

Sveikatos apsaugos institucijos taip pat suteikė optimizmo pareikšdamos, kad paskiepyti gyventojai gali būriuotis mažomis grupelėmis patalpose be kaukių ir atstumo laikymosi. Tiesa, jei šalia yra neskiepytų žmonių, visų apribojimų privalu laikytis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)