Rusija skelbia klaidinančią informaciją, kurios tikslas – priversti amerikiečius suabejoti, ar JAV nepernelyg paskubėjo patvirtinti „Pfizer“ vakciną nuo COVID-19, informuoja businessinsider.com.
„Galime pasakyti, kad tie naujienų portalai yra tiesiogiai susiję su Rusijos žvalgybos tarnybomis, – laikraščiui atskleidė Valstybės departamento Visuotinio įsitraukimo centro pareigūnas. – Jie yra užregistruoti už JAV ribų ir priklauso užsienio įmonėms. Portalų aprėptis, tonas ir auditorija labai skiriasi, bet jie visi yra Rusijos propagandos ir dezinformacijos ekosistemos dalis.“

Lapkričio mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šalis tikisi platinti prieštaringai vertinamą vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ kitoms valstybėms. Apie sėkmingai sukurtą vakciną Rusija pranešė dar rugpjūčio mėnesį, bet „Sputnik V“ patvirtinimo aplinkybės kelia abejonių. Vakcina buvo pradėta naudoti neatlikus trečio tyrimų etapo. JAV šis etapas yra būtinas, kad vaistą ar vakciną įvertintų ir patvirtintų Maisto ir vaistų administracija.

Skuboti veiksmai privertė pareigūnus spėlioti, ar Kremlius darė spaudimą vakcinos kūrėjams greitai užbaigti „Sputnik V“, siekdamas įgyti pranašumą pasaulinėse lenktynėse dėl skiepo nuo naujojo koronaviruso pagaminimo.

Dabar JAV žvalgybos pareigūnai mano, kad minėtosios Kremliaus pastangos sumenkinti „Pfizer“ sukurtą vakciną yra dar vienas būdas „Sputnik V“ statusui sustiprinti, rašoma „Wall Street Journal“.

„Johnson & Johnson“ yra naujausia įmonė, įžengusi į vakcinos nuo COVID-19 kūrimo sritį. Sveikatos priežiūros produktų milžinė siūlo vienos dozės vakciną, kuria greitai tikisi paskiepyti 4 mln. amerikiečių.
„Johnson & Johnson“ sukurtą vakciną Maisto ir vaistų administracija patvirtino vasario mėnesio pabaigoje. Bendrovės atstovai nurodė, kad iki kovo mėnesio pabaigos tikisi paskiepyti 20 mln. žmonių, iki birželio mėnesio pabaigos – 100 mln.

Dabar JAV gyventojai skiepijami trimis veiksmingomis vakcinomis, įskaitant „Johnson & Johnson“ variantą.

„Pfizer“ ir „Moderna“ – dviejų įmonių, anksčiau už „Johnson & Johnson“ sukūrusių vakcinas nuo koronaviruso – gaminiai pasižymi atitinkamai 94 proc. ir 95 proc. veiksmingumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)