2019 metais šalyje buvo įregistruota mažiausiai santuokų nuo 1927-ųjų.

Anot statistikos tarnybos, pernai santuokų sumažėjo dėl koronaviruso pandemijos ir suvaržymų, kurie buvo įvesti jai pažaboti. Tarnybos duomenimis, pernai buvo įregistruota iš viso 16 200 santuokų.

Palyginti su 2019 metais, pernai šalyje buvo sudaryta 3 tūkst. mažiau santuokų, ir tai yra didžiausias per vienus metus sudarytų santuokų skaičiaus sumažėjimas nuo 1919 metų, sakė Norvegijos statistikos tarnybos atstovė Ane Margrete Toemmeraas.

„Duomenys rodo, kad nuo 2020 metų kovo 12-osios taikytos kovos su koronavirusu priemonės paskatino daugelį žmonių atidėti santuoką“, – sakė ji.

„Vėliau paaiškės, ar daugelis nukeltų santuokų įvyks šiemet ir 2021-aisiais jų bus įregistruota daugiau“, – pridūrė statistikos tarnybos atstovė.

Norvegijoje, turinčioje 5,4 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios nustatyta 74 545 COVID-19 atvejai, 632 užsikrėtusieji mirė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)