C. Puigdemont'as ir dar du katalonų separatistai 2019-aisiais buvo išrinkti į EP. Tai įvyko praėjus dvejiems metams po to, kai po savo vadovauto nesėkmingo Katalonijos bandymo atsiskirti – šį žingsnį Madridas pripažino neteisėtu – jie pabėgo iš Ispanijos.

Pirmadienį C. Puigdemont'o, Toni Comino (Tonio Komino) ir Claros Ponsati (Klaros Ponsati) laukia EP balsavimas, ar panaikinti jų, kaip įstatymų leidėjų, imunitetą – tokį žingsnį rekomendavo parlamento Teisės reikalų komitetas.

„Mes apgalvojame visus scenarijus, akivaizdu, net ir tą, kad neteksime imuniteto, o tai yra labiausiai tikėtina, – sekmadienį naujienų agentūrai AP sakė C. Puigdemont'as iš Vaterlo miesto Belgijoje, kur dabar gyvena. – Bet mes žinome, kad tai nebus kelio pabaiga.“

Panaikinus neliečiamybę, Ispanija galėtų vėl siekti ekstradicijos, kad jie stotų prieš teismą, kaip ir kiti separatistų lyderiai, kurie liko Ispanijoje ir buvo pripažinti kaltais dėl sąmokslo ir netinkamo viešųjų lėšų panaudojimo per Katalonijos bandymą atsiskirti 2017 metais.

Iki šiol Belgijos, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės teismai atsisakė išduoti C. Puigdemont'ą ir jo kolegas Ispanijai.

C. Puigdemont'as sakė, kad ne tik priešinsis ekstradicijai nacionaliniuose teismuose, bet ir kreipsis į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)